Zo maak je van een bijna onmogelijk verzoek iets moois

by

Drie onooglijke badkamers werden verbouwd tot een mini-spa 

Of ik mee wilde denken met de verbouwing voor hun huis. Voor mij in de showroom stond een echtpaar. Ik vertelde ze dat ik voor mijn werk gemáákt ben om mee te denken over verbouwingen! Al ging het hier wel om een behoorlijke uitdaging: ze hadden een huis met drie kleine badkamers. Allemaal net te klein om ook maar iets mee te kunnen. Zeker als je wens is om het op z’n mooist te maken. Zoals een fantastisch groot whirpoolbad en een ruime inloop douche met infrarood én een rainshower. Het liefst allemaal ook nog zo dat ze vanuit de slaapkamer rechtstreeks de badkamer inlopen. 

Ah, dacht ik. Jullie zijn hier aan het juiste adres. Met veel creativiteit, oplossingsgericht denken en met kennis van zaken ging ik aan de slag. Hoe dan? Nou, door van drie badkamers eentje te maken die aan alle wensen voldeed. 

Dat ging zo: eerst werden er verschillende muren verwijderd zodat er een behoorlijk grote ruimte ontstond van ruim 5 bij 5 meter breed. Op deze manier kon het toilet op een onopvallende plek worden ingedeeld. Er kwam natuurlijk een ruim bad in, met vanuit de vloer een handig opstapje zodat je er makkelijk in kunt. Er kwam kleur, mozaïek en tegels met een natuurlijke look en een warme, zandbeige kleur. ‘Je moet het gevoel hebben alsof je in een spa staat te douchen’ was de wens. En zo werd het ook. Tot slot moest er voor de gasten een douche komen, met daarbij een wasmeubel, dat praktisch was in onderhoud. Toen we toch bezig waren, of we dan ook maar gelijk de twee toiletten in het huis konden aanpakken. Het eindresultaat was grandioos. 

Heb je ook hulp nodig bij verbouwingen waar je zelf niet uitkomt? Wil je onafhankelijk advies, gebruik maken van een netwerk dat bestaat uit echte vaklui en een gegarandeerd mooi en netjes eindresultaat? Kom langs en leg je wensen voor. Er zijn namelijk geen problemen, er zijn alleen maar oplossingen. 

Jannette van de Haar 

Haar Tegels